Sok muffin receptet kipróbáltam már, de ez a favorit. Még Eszter lányom is el tudja készíteni egyedül.
Íme a recept:
száraz összetevők:
- 8 dkg kókuszreszelék (lehetőleg ne legyen kén-dioxiddal kezelt)
- 0,5 dl rum/bor/sangria
- 12 dkg zabliszt
- 0,5 tk. szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg 70%-os étcsoki (ez a csoki nagyon finom, és finomítatlan nyers nádcukorral készült)
- 3 dkg aszalt meggy (nyáron friss meggy)
- csipet só
- vanília
nedves összetevők:
- 5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
- 8 dkg méz
- 1 kis pohár joghurt
- 1 tojás helyett én 1 ek. őrölt lenmagot 2 ek. vízzel összekevertem, és kicsit állni hagytam
Elkészítése:
A kókuszreszeléket leöntjök a rummal, majd a többi száraz összetevőkkel elkeverjük. Ezután a nedves részt is összedolgozzuk, majd a két részt kis mozdulatokkal homogén masszává keverjük. Én többnyire 24 muffinformában szoktam sütni. Kb. 25 per alatt 180C-on megsül. Hagyjuk kihűlni.