2013. november 14., csütörtök

Természetes antibiotikum - Fokhagymás méz

A tél beköszöntével nagyon fontos az immunrendszer erősítése. De ha már baj van, akkor is nagy segítségünkre lehet ez a csodás természetes antibiotikum. Az összetevők külön-külön is nagyon hatásosak, így egyben meg különösen. Nem kell nagy dologra gondolni, mindenki könnyedén el tudja készíteni. A két kisebbik lányom még szereti is, a nagylányom nem nagyon rajong érte. De a cél szentesíti az eszközt.



Az elkészítése roppant egyszerű. Vegyél egy tiszta üveget, és tegyél bele 1 fej pucolt, megroppantott fokhagymát. Törekedj arra, hogy ne kínai fokhagyma legyen az, mivel annak a hatóanyagai kevésbé jók. Ezt öntsd fel jó minőségű, termelői mézzel. A legjobb a kakukkfű vagy a hársméz. De ha nincs, akkor egyszerű vegyes virágmézzel is elkészítheted. 1-2 nap múlva a méz felhígul, és már eheted is. Én ezt még fel szoktam turbózni 1-1 csepp 100%-os tisztaságú kakukkfű és  fenyő illóolajjal.

Olvasd tovább ITT.