2013. december 16., hétfő

Karácsonyi aszaltszilva krémleves

Nagyon szeretem a krémleveseket, ezt meg különösen egyszerű megcsinálni, hiszen még főzni sem kell. Igazi karácsonyi hangulatot lehet elérni a fűszerezéssel.



Hozzávalók (4 főre):
  • 20 dkg cukrozatlan aszalt szilva
  • 6 dkg kókuszreszelék darálva és vízzel turmixolva vagy 1 dl kókusztejszín
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • csipet őrölt kardamom
  • ízlés szerint természetes édesítő, pl. kókuszvirág cukor, datolya paszta
  • víz
Törekedjünk a jó minőségű fűszerekre, ezek adják meg a leves igazi ízét.
A szilvát áztassuk be pár órára, majd mindet turmixoljunk össze annyi vízzel, hogy krémes állagot kapjunk.

Díszítsük kókuszreszelékkel vagy kókuszchipsel.

Jó étvágyat!