Nagyon szeretem az egyszerű recepteket. Akár reggelire is elkészíthetjük, de uzsonnára vagy vacsorára is tökéletes. Bármilyen gyümölcsből készülhet, éppen ami itthon van. Ebben az esetben azért a hazai gyümölcsöket részesítem előnyben.
Télen nagyon finom almával vagy körtével, nyáron a szilva vagy a barack a menő. 25x25 cm-es jénai tálba készítettem el, az arányokat ehhez adom meg.
Télen nagyon finom almával vagy körtével, nyáron a szilva vagy a barack a menő. 25x25 cm-es jénai tálba készítettem el, az arányokat ehhez adom meg.
Hozzávalók:
- 50 dkg alma (héjastól) vagy bármilyen lédús gyümölcs
- 1 kis marék aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack)
- fahéj
Tészta:
- 10 dkg apró szemű zabpehely (vagy törjük össze kézzel)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg zabliszt
- 2 ek. kókuszvirág cukor vagy méz
- 1 ek. mogyorókrém
- 5 dkg puha vaj
- mézeskalács fűszerkeverék, ha nincs: fahéj, kardamon, gyömbér
- citrom illóolaj, citrom leve
- kis marék dió vagy mandulaforgács
Elkészítése:
- Gyufaszálra reszeljük le az almát, és kicsit nyomkodjuk ki a levét. Ezt nyugodtan igyuk meg. A jénait kenjük ki vajjal, majd tegyük bele a fahéjas, aszalt gyümölcsös almát.
- A tészta hozzávalóiból készítsük el a morzsát, majd szórjuk rá az almára. Kb. 180 fokon süssük aranybarnára.
Jó étvágyat!