Szeretem az egyszerű ételeket, csak tisztítok, darabolok és mehet a sütőbe. Ez valójában egy görög hagyományos étel "Brian", nemhiába, tudnak ők is finomat főzni. Az étel készítésénél fontos, hogy teljesen főjön el a leve, jó zaftos legyen. Ennek az ételnek az igazi szezonja nyáron lesz, amikor bőven van cukkini és padlizsán. A hozzávalóknál pontos mennyiséget nem írok, improvizáljunk. Ennél nem szoktam mérni a mennyiséget. Elrontani nem lehet.
- burgonya
- cukkini
- padlizsán (ebből lehet egy kicsit kevesebb)
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsom(lé)
Elkészítés:
- A zöldségeket vastag szeletekre (karikára) vágjuk fel és tegyük egy tepsibe.
- A turmixolt paradicsomokat vagy a levet ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha paradicsomot teszünk hozzá, akkor öntsünk alá egy kevés vizet.
- Leöntjük az egészet bőven olívaolajjal vagy kókuszolajjal. Jól összekeverjük.
- Kb. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a zöldségek megpirulnak és az étel elfövi a levét. Feta sajttal tálaljuk.