2014. március 25., kedd

Zöldségragu - Vegyes zöldség sütőben

Szeretem az egyszerű ételeket, csak tisztítok, darabolok és mehet a sütőbe. Ez valójában egy görög hagyományos étel "Brian", nemhiába, tudnak ők is finomat főzni. Az étel készítésénél fontos, hogy teljesen főjön el a leve, jó zaftos legyen. Ennek az ételnek az igazi szezonja nyáron lesz, amikor bőven van cukkini és padlizsán. A hozzávalóknál pontos mennyiséget nem írok, improvizáljunk. Ennél nem szoktam mérni a mennyiséget. Elrontani nem lehet.



Hozzávalók:
  • burgonya
  • cukkini
  • padlizsán (ebből lehet egy kicsit kevesebb)
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom(lé)
Elkészítés: 
  1. A zöldségeket vastag szeletekre (karikára) vágjuk fel és tegyük egy tepsibe.
  2. A turmixolt paradicsomokat vagy a levet ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha paradicsomot teszünk hozzá, akkor öntsünk alá egy kevés vizet.
  3. Leöntjük az egészet bőven olívaolajjal vagy kókuszolajjal. Jól összekeverjük. 
  4. Kb. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a zöldségek megpirulnak és az étel elfövi a levét. Feta sajttal tálaljuk.