Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a csicseriborsót. Könnyen emészthető, itt írtam jótékony hatásairól. Szóval ez az étel akár nyers is lehet, ha csíráztatjuk a borsót. Az meg könnyen megesik, még magától is. Többször jártam már úgy, hogy a borsót beáztattam egy éjszakára, majd leszűrtem és betettem a hűtőben. 2-3 nap múlva már megjelentek a kicsi csírák. Így akár már fogyasztható is! A gombát is lehet nyersen enni, úgyhogy ez egy olyan recept, melyet elkészíthetünk főve vagy akár nyersen is.
- 2 marék csicseriborsó éjszakára beáztatva (akár csíráztatva is)
- 5-6 darab gomba
Öntet:
- 1 avokádó
- 1/2 rizstejszín
- 3-4 aszalt paradicsom
- kevés brokkoli pici rózsáira szedve (nyersen)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk. mustár
- só, bors
- citromlé
Salátához:
- 1/2 fejes saláta vagy jégsaláta
- 3-4 kisebb uborka
- 2 paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- kevés brokkoli rózsáira szedve (nyersen)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olivaolaj
- só
Elkészítése:
- A csicseriborsót főzzük meg sós, babérleveles vízbe. (kb. 1/2 óra)
- A gombát tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis kókuszolajat, reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát. Tegyük hozzá a gombát, pár perc alatt pirítsuk meg. A végén sózzuk, borsozzuk.
- Készítsük el az öntetet a megadott alapanyagok alapján.
- A salátát is készítsük elő. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát és a paradicsomot is.
- Keverjük össze az öntetet a kihűlt borsóval és a gombával.
Egy tányérba halmozzuk a salátát, tegyük rá a borsós ragut. De akár össze is keverhetjük őket. Bár ebben az esetben célszerű jégsalátát használni, az tovább friss marad.