Nemrég a csapatépítőn volt lehetőségem az eredeti Pálma féle piláfot megkóstolnom. Nagyon finom volt, bár ebben is sok lehetőség rejlik attól függően, hogy milyen zöldséget teszünk bele.
- 1 bögre barna rizs
- 1 bögre éjszakára beáztatott csicseriborsó
- 1 marék mazsola
- 1 nagy hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kb. 30 dkg csíkokra vágott káposzta, répa, zöldség, zeller
- só, bors, chili, curry, római kömény, gyömbér
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és a köményt. Tovább pirítjuk.
- A megmosott barnarizst hozzákeverjük (ezzel is pirítjuk), majd felöntjük 3x mennyiségű vízzel. Hozzátesszük a csicseriborsót és a mazsolát is. Fűszerezzük.
- Kb. 1/2 óra elteltével hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és ellenőrízzük a fűszerezést. Még 1/2 óra főzés, és tálalható is.