2014. június 19., csütörtök

Hajdinás pancake házi baracklekvárral

Reggelire mindig gluténmentesen étkezünk, a gyerekeim és a párom is szeretik ezeket az ételeket. Én többnyire gyümölcsöt reggelizek csak. Ez a palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, és nemcsak reggelire finom ám.


Hozzávalók:
  • 1 banán
  • 2 dl mandulatej vagy más növényi tej
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • csipet himalája só
Elkészítése:
  1. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. 
  2. 1 evőkanál mennyiséget forró palacsintasütőbe teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. (Tegyünk alá egy kis kókuszolajat). 
  3. Házi baracklekvárral, vagy akár kakaóporral, házi nutellával nagyon finom.

BABAKONYHA TIPP: akár a kezükbe vehetik, és majszolhatják, vagy pici kockára vágva, és lédúsabb gyümivel keverve laktatóbb ételt készíthetünk.