2014. augusztus 5., kedd

Avokádós színes "rizs"saláta

Szeretem az egyszerű salátákat. Semmi bonyolult dolog, egyszerűen darabolunk (ezt a gép és a reszelő elvégzi) és hozzásgyúrunk egy avokádót. Pici ízesítés, és kész is a fincsi saláta. Megszórtam egy kevés pirított napraforgóval, tökéletes vacsora volt tegnap este.


Hozzávalók (1 főre)
  • 15 dkg rózsáira szedett karfiol
  • 2 kisebb uborka
  • 1 piros paprika
  • 1 kisebb lilahagyma
  • friss bazsalikom levél
  • 1 evőkanál pirított napraforgó
  • 1/2 avokádó
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • mustár, só, bors, lime leve
Elkészítése:
  1. Először is a karfiolt megmosom, és morzsásra aprítom egy késes darálóval.
  2. Az uborkát és a paprikát gyufaszál vastagságúra vágom. Nekem van V gyalum, azzal csináltam.
  3. A hagymát vékonyan felszeletelem.
  4. Az avokádót a citromlével, mustárral pépessé töröm, majd sózom, borsozom. Egy pici fokhagymát is belereszelek.
  5. Kézzel belegyúrom a salátához. Hozzászórom a napraforgót, összekeverem vele.
Ebben a salátában az a jó, hogy rágni kell! Érdemes egészen morzsásra darálni (de ne pépesre) a karfiolt, és az olajos mag is kellő ropogósságot ad neki.