A sárgadinnyét vagy nagyon szereti valaki, vagy nem. A családunkban ez az arány 2:3. Ketten szeretjük, a kicsi lányom, és én.
Hozzávalók (2 főre):
- 1 sárgadinnye
- 2 őszibarack
- 1/2 avokádó
- ízlés szerint természetes édesítő, pl. datolyakrém
- bio citrom leve
- kevés növényi tej
- vanília
Elkészítése:
- Először is a dinnye külsejét alaposan tiszítsuk le. Én em-bios vízbe is be szoktam áztatni.
- Vágjuk ketté a dinnyét, majd a magját szedjük ki belőle.
- Kanállal szedjük ki a dinnye húsát úgy, hogy azért maradjon kb. 3-4 mm vastag a héján.
- A kiszedett dinnyét a barackkal és a többi hozzávalókkal turmixoljuk krémesre, majd töltsük vissza a dinnye héjába. A tetejét megszórhatjuk friss gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!