2014. október 29., szerda

Sárgarépás savanyúkáposzta saláta

A savanyú káposzta a tél vitaminja. Minden nap kellene enni, nemcsak a C-vitamin tartalma miatt, hanem azért is, mert remekül támogatja a bélflórát. Nem kell félni, hogy unalmassá válik a mindennapos fogyasztása, mivel bármilyen más zöldséggel együtt keverhetjük. Adok pár tippet, de kísérletezz bátran!


Hozzávalók: (2-3 adag) 
Elkészítése: 
  1. A sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le, majd az uborkát és az almát gyufaszál vastagságúra vágjuk. 
  2. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. 
  3. A káposztát nem kell kinyomkodni (mivel magunk készítettük, így valószínűleg nem túlságosan sós), adjuk hozzá az uborkát, az almát, a hagymát és a sárgarépát. Löttyintsük meg egy kevéske fokhagymás napraforgóolajjal, és jól keverjük össze. 
Készítettem már avokádóval is, ekkor 1 kis gerezd fokhagymát reszeltem hozzá.