2015. február 24., kedd

Cukormentes, gluténmentes, vegán babakeksz

Gyümölcsös, zabos, finom és puha. A gyümölcsök szabadon variálhatók benne, akár friss szilvával vagy éppen sárgabarackkal is elkészíthetjük. A hozzátáplálás során az első ételek között lehet, de a nagyobbaknak is ízleni fog. A lányaim pár perc alatt eltüntették.


Hozzávalók:
  • 30 dkg alma
  • 1 banán
  • 15 dkg aprószemű zabpehely
  • 5 dkg gesztenyeliszt (elhagyató)
  • 5 dkg mazsola
  • 3-4 szem aszalt sárgabarack vagy aszalt szilva (cukor- és kénmentes)
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 mokkáskanál vaníliapor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • csipet só
Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, én em-bioba is be szoktam áztatni. Hámozni nem szoktam, sőt a magházát sem vágom ki.

Daraboljuk fel kisebb méretűre az almát és a banánt, majd botmixerezzük krémesre.

Adjuk hozzá az aszalványokat (meleg vízben mossuk át), majd ezt is turmixoljuk hozzá.

Szórjuk bele a zabpelyhet és a lisztet, és a fűszereket is. Egy sűrű masszánk lesz. Tegyük félre úgy fél-1 órára.

Egy tepsibe tegyünk zsírpapírt, majd halmozzunk 1-1 evőkanálnyi mennyiségeket. Lapogassuk ki, formázzunk óvatosan.

Előmelegített sütőben (180 fok) süssük úgy 20 percig. Időnként nézzünk rá, és meg szoktam fordítani, amikor az alja már kezd pirosodni.

Rugalmas, puha kekszünk lesz, a babák szeretni fogják.