2015. február 23., hétfő

Datolyás-sárgarépás trüffel

A répát a karotin tartalma miatt érdemes naponta fogyasztani. A babák első ételei között van, párolva vagy éppen sütőben sütve, mindenhogy finom. Gyakran kerül fasírtba, de nyersen a salátákba is előszeretettel teszem.


Hozzávalók:
  • 10 dkg cukrozatlan datolya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg áztatott mandula
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • kevéske citromlé és narancslé
  • 1-2 csepp narancsolaj
  • kókuszreszelékbe forgatni
  • igény szerint: apróra tört dió
Elkészítése:

A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Mindent tegyünk be egy aprítógépbe, majd dolgozzuk össze krémesre.

Formázzunk kis golyókat, majd forgassuk kókuszreszelékbe. Ez egy krémes, lágy trüffel lesz. A párom viszont jobban szereti, ha van min rágni, így tettem a masszába apróra tört áztatott/szárított diót is.