2015. március 26., csütörtök

Csokis-vaníliás puding málnakrémmel

Egy roppant egyszerű puding, és még csak főzni sem kell. A csokikrém egy egyszerű avokádóhab, a vanília része pedig egy lágy mandulakrém. A tetejére pedig egy málnás hab kerül. Hmmm..... finom. Próbáljátok ki.


Hozzávalók:
Csokis "puding":
  • 2 érett avokádó
  • 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4-5 duci datolya (feldarabolva és előre beáztatva a tejbe)
  • 0,5 dl mandulatej vagy frissen préselt narancslé
  • 4-5 csepp narancsolaj
Vaníliás "puding"
  • 10 dkg áztatott mandula
  • 2 evőkanál juharszirup
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 1 evőkanál chiamag
  • csipet só
Málnakrém:
  • 10 dkg málna
  • 1-2 evőkanál útifűmaghéj
  • ízlés szerint juharszirup
Elkészítése:

A csokis pudinghoz az avokádót megszabadítjuk a héjától és a magjától. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és úgy 1 percig botmixerezzük. Jó lágy, habos legyen.

A vaníliás pudinghoz a mandula barna héját leszedjük, majd egy turmixba beletesszük a juharsziruppal együtt. Éppen csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 1-2 percig turmixoljuk, hogy egy krémes állagú legyen.

Hozzáadjuk a citromlevet (kóstolgassuk), és a többi hozzávalót is. A chiamag meg fog duzzadni, ezért hagyjuk egy kicsit állni, mielőtt pohárba töltjük.

A málnakrémhez egyszerűen csak villával szétnyomkodtam a gyümölcsöt, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is.

Rétegezzük a pohárba a hozzávalókat, és hűtsük le úgy fél órára.