2015. március 18., szerda

Medvehagymás vöröslencse leves ropogós zellerszárral

Na persze... megint medvehagyma. Bizony. Ilyenkor használjuk ki az alkalmat, és amikor csak lehet,(akár mindig) együnk medvehagymát. 


Hozzávalók:
  • 1 marék vöröslencse
  • 1 közepes krumpli
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kb. 10 cm-es szárzeller
  • 4-5 medvehagyma levél
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • só, chili, kevéske őrölt pirospaprika
Elkészítése:
  1. A kókuszolajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Picit később landolhat benne a vöröslencse és a többi zöldség. Persze előtt vágjuk fel kis darabokra.
  2. Fűszerezzük, és öntsük fel vízzel, úgy, hogy bőven ellepje.
  3. 15 perc körül kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e a zöldség. Amennyiben már puha is és finom is, adjuk hozzá a pici darabokra felvágott medvehagymát. Csak egy rottyantás, és kész is.