2015. március 20., péntek

Narancskrémmel töltött nyers muffin

Nagyon szeretem ezeket a nyers muffinokat. Az a jó benne, hogy végtelen lehetőségek vannak, bármivel meg lehet tölteni őket. Készítettem már aszalt szilvásat, csokikrémeset is. A megadott mennyiségből 5 db muffin készült.


Hozzávalók: 
Tészta:
  • 10 dkg apró szemű zabpehely 
  • 10 dkg datolya
  • kakaópor
  • pici víz 
  • csipet só 
Töltelék:
  • 10 dkg mandula 
  • 1 nagyobb narancs leve
  • 1-2 csepp narancsolaj
  • stevia, méz vagy juharszirup
  • citromlé szükség esetén útifűmaghéj 
Nyers csoki: receptje itt van.

Elkészítése:
  1. A tészta alapanyagaiból tésztát gyúrok. 
  2. Szükség van szilikonos muffinformára, amit beleteszek egy fém muffinformába. Így könnyebb belenyomkodni a formába a tésztát. 
  3. A krémhez a mandulát éjszakára beáztatom, majd lehúzom róla a barna héját. A narancs levével összeturmixolom (ha kell, kevés vizet adhatunk hozzá). 
  4. Hozzáadom a többi hozzávalót is. Picit folyékony, de a hűtőben fog keményedni. 
  5. A tetejére ráteszem a nyers csokit. 
  6. Betesszünk a fagyasztóba kb. fél órára, és ehetjük is. 
Ha a tésztát kiszárítjuk, akkor bármikor hozzáférhető sütink lesz, hiszen akkor már csak tölteni kell. Jó étvágyat!