2015. április 10., péntek

Medvehagymás brokkoli krémleves

Ennek az egyszerű levesnek az elkészítését hirtelen ötlet vezérelte. Vagyis az, hogy mi is van a hűtőben. Most, hogy medvehagyma szezon van, mindenbe ezt teszek, így ebből a levesből sem maradhatott ki.


Hozzávalók: 
  • 4-5 nagyobb brokkoli rózsa 
  • 2-3 közepes krumpli 
  • 1 ujjnyi szelet zeller
  • 6-8 levél medvehagyma 
  • himalája só 
  • (növényi) tejszín 
Elkészítése: 
  1. Mindent tisztítsunk meg, majd daraboljunk fel. 
  2. Egyszerűen öntsük fel vízzel, majd sózzuk.
  3. Lassú tűzön főzzük készre. Már csak egy botmixer vagy egy turmix kell, és kész is. 
  4. A tetejére egy leheletnyi tejszínt löttyinthetünk. Ez most igazán puritán volt, nem tettem bele más fűszert, csak sót.