2015. május 20., szerda

Győri édes, avagy vaníliás keksz csokidarabokkal

A gyerekeim egyfolytában kekszet ropogtatnának, sajnos a rosszabbik fajtából. Nos, olyan kekszet sikerült sütnöm, mely kellően ropogós, édes és egészséges is.


Hozzávalók:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt vagy BL80-as liszt 
  • 10 dkg darált dió 
  • 12 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 10 dkg bio vagy házi vaj 
  • 10 dkg kókuszzsír 
  • 60-70 ml növényi tej (liszt minőségétől függ, hogy mennyi kell bele)
  • fél tábla étcsoki 
  • 4-5 csepp narancsolaj
  • csipet só 
  • Tetejére: nyers csoki 
Elkészítése: 
  1. Kimérem a lisztet, hozzáadom a többi száraz hozzávalót is. Szétmorzsolom benne a kókuszzsírt és a vajat, majd apránként adagolom hozzá a tejet. 
  2. Könnyen gyúrható, puha tészta legyen. Beteszem a hűtőbe úgy 1 órára. 
  3. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. 
  4. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom. 180 fokon, 10-12 perc alatt kisütöm.
  5. Hagyom kihűlni, majd a tetejét megcsorgatom csokival.