2015. augusztus 6., csütörtök

Banános granola

Szeretem ezeket a granolákat, egy kis időráfordítással megkönnyíthetjük a reggelünket. Hiszen akkor pár perc alatt tálalhatjuk is ezt a finomságot. A magokat nyugodtan lehet variálni, ha te jobban szereted a mogyorót vagy éppen a pekándiót, az is kerülhet bele. Ehetjük növényi tejjel, sok-sok gyümölccsel, de akár pohárkémekbe is kerülhet.


Hozzávalók:
Száraz hozzávaló:
  • 20 dkg nagyszemű zabpehely
  • 10 dkg aprószemű zabpehely
  • 10 dkg dió áztatva
  • 5 dkg mandula áztatva
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 evőkanál arany lenmag
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • jó nagy csipet só
  • 5-6 csepp narancsolaj
  • kevés friss citromlé
Nedves hozzávaló:
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg méz vagy juharszirup
  • 1 nagy, érett banán
Elkészítése:
  1. A diót és a mandulát vágjuk/törjük össze.
  2. A száraz hozzávalókat keverjük el.
  3. A kókuszolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a mézet. Pár percig lassú tűzön melegítsük együtt. Adjuk hozzá a banánpépet is.
  4. Öntsük rá a száraz hozzávalókra, majd még cseppentsük bele a narancsolajat és csavarjunk bele egy kevéske citromot is.
  5. Jól keverjünk össze mindent.
  6. Tegyük mindent egy jó nagy tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben, folyamatos (3-5 percenként ellenőrizzük) keverés mellett pirítsuk meg. Kb. 170 fokon 30 perc alatt el is készül.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd száraz helyet tároljuk.