2015. november 12., csütörtök

Currys, krémes sült burgonya

Egyszerű, vegánként is elkészíthető finomság készült vacsorára. Igazán krémes, fűszeres, és az elkészítése is roppant egyszerű. Készíthetjük édesburgonyával vagy akár karfiollal is. :)

Hozzávalók (1 adag):
  • 4-5 közepes burgonya
  • 2 teáskanál vaj/kókuszolaj
Mártás:
  • 2 dl zabkrém
  • 1 kis marék friss petrezselyem
  • só, bors
  • 1 késhegynyi mustár
  • curry, házi vegeta, chili
  • 2 gerezd fokhagyma (medvehagyma)
Elkészítése:
  1. Hámozzuk meg, és vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.
  2. Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal/vagy csorgassuk meg olívaolajjal. Rétegezzük bele a krumplit, minden sort sózzunk meg.
  3. Készítsük el a mártást. A zabkrémbe tegyük a fűszereket, reszeljük bele a fokhagymát.
  4. Öntsük rá a krumplira, és óvatosan rázzuk meg, hogy a krumpli közé csorogjon a mártás. A tetejére tegyük a vajat/kókuszolajat, és mehet is az előmelegített sütőbe.
  5. Kb. 30 perc alatt megpuhul, majd grillre (vagy magasabb fokozatra) állítsuk, hogy megpiruljon a teteje.