2016. január 27., szerda

Karfiolkrémleves tökmaggal

Nagyon szeretem a krémleveseket, bármilyen zöldségből el lehet készíteni. Mi van a spájban kérdésre néhány napja ez a leves készült. Mindenképp készítsétek el, nagyon finom. Most, így télen nehezebb friss fűszernövényhez hozzájutni, nekem nagyon beváltak a váraljai fűszerek.


Hozzávalók (2-3 adag)
  • 1/2 kisebb fej karfiol
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 kis evőkanál kókuszolaj
  • zabtejszín vagy valódi (cserpes) tejszín
  • himalája só, bors, csipet szerecsendió
  • zöldfűszerek: petrezselyem, medvehagyma
  • pirított tökmag a tetejére
Elkészítése:
  1. A kókuszolajon kezdd el az apró kockára vágott hagymát dinsztelni. Pár perc elteltével dobd rá a felkarikázott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Majd mehet hozzá a rózsáira szedett karfiol is.
  2. Pirítsd a zöldségeket együtt néhány percig, majd öntsd fel vízzel. Figyelj oda, ez krémleves lesz, inkább utólag önts hozzá vizet, minthogy nagyon híg legyen. Fűszerezd.
  3. Kb. 20 perc alatt puhára fő, majd engedd neki a botmixert.
  4. Add hozzá a zöldfűszereket és löttyints bele egy kis tejszínt.
  5. A tetejét díszítsd pirított tökmaggal vagy mandulával.