Újabb pohárkrém, amely a gyerekeim nagy kedvence. Mostanában elég gyakran használok chiamagot, nemcsak azért, mert jól zselésít, hanem azért is, mert remek tápanyagforrás.
- Kiváló forrása az esszenciális zsírsavaknak, optimális az omega3-6 aránya.
- Oldható és oldhatatlan rostokban gazdag.
- Tartalmaz kalciumot, vasat, káliumot, foszfort, cinket, mangánt, molibdént és magnéziumot, niacint, és folsavat is.
- Fehérjék és aminosavak remek forrása.
A hajdina jótékony hatásairól is írtam már korábban, érdemes egy kis időt ráfordítani, csíráztatva és szárítva nagyon sokáig eláll.
... és most nézzük a receptet
Morzsa:
- 5 dkg nagyszemű zabpehely
- 3 dkg szárított hajdinacsíra
- 1 teáskanál kókuszcukor
- 1 teáskanál olvasztott kókuszolaj
- 1/3 kávéskanál vaníliapor
- csipet himalája só
Csokoládés chia puding
- 4 dl rizstej
- 2 banán
- 1/2 érett avokádó
- 5 dkg chiamag
Kókuszos chia puding
- 3 dl sűrű kókusztej (én a DM-ben vettem, konzerves)
- 1 banán
- 1 evőkanál méz
- 4 dkg chiamag
erdei gyümölcs
- A morzsa hozzávalóit (hajdinacsíra kivételével) keverjük össze, majd előmelegített sütőben (160 fok, légkeverés) 5-10 perc alatt pirítsuk meg. Majd keverjük hozzá a hajdinacsírát is.
- A csokis puding összetevőit turmixoljuk össze.
- A kókuszos puding készítése során a kókusztej tetejéről szedjük le a kókuszzsírt (ezt sütikbe felhasználhatjuk), majd a többi hozzávalóval turmixoljuk össze.
- Mielőtt poharakba tesszük, legalább fél óráig hagyjuk állni.
- Rétegezzük a pohárba:
- csokis puding
- erdei gyümölcs
- kókuszos puding
- erdei gyümölcs
- morzsa