2016. március 23., szerda

Medvehagymás, hamis tojáskrém

Igazán finom ez a tojáskrém, amely igazából nem is tojásból készül, hanem kölesből. Így tavasszal mindenképp tegyünk bele medvehagymát. Kenyérre kenve és sok-sok zöldséggel megpakolva igazán finom lesz. A tojás hamisítatlan ízét a himalájai fekete só biztosítja.


Hozzávalók:
  • 1/2 bögre köles
  • 1 bögre víz
  • himalája só
  • kis marék medvehagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • zabkrém
  • 1 evőkanál bio vaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • kevéske friss citrom leve
  • fekete só (ez adja a tojás ízét)

Elkészítése:
  1. A kölest alaposan mossuk át, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg. Öntsük rá a vizet, sózzuk, és lefedve főzzük fel. 
  2. Miután felfőtt, vegyük kis lángra, majd lefedve 15 perc alatt főzzük puhára.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Keverjük bele a vajat, a zabkrémet (annyit tegyünk hozzá, hogy kenhető állaga legyen), és dolgozzuk jó krémesre. Ízesítsük mustárral, citromlével és a fekete kristálysóval.
  5. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a medvehagymát.
  6. Jól keverjük össze, és már ehetjük is.