Igazán finom ez a tojáskrém, amely igazából nem is tojásból készül, hanem kölesből. Így tavasszal mindenképp tegyünk bele medvehagymát. Kenyérre kenve és sok-sok zöldséggel megpakolva igazán finom lesz. A tojás hamisítatlan ízét a himalájai fekete só biztosítja.
- 1/2 bögre köles
- 1 bögre víz
- himalája só
- kis marék medvehagyma
- 1 kis vöröshagyma
- zabkrém
- 1 evőkanál bio vaj
- 1 kávéskanál mustár
- kevéske friss citrom leve
- fekete só (ez adja a tojás ízét)
Elkészítése:
- A kölest alaposan mossuk át, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg. Öntsük rá a vizet, sózzuk, és lefedve főzzük fel.
- Miután felfőtt, vegyük kis lángra, majd lefedve 15 perc alatt főzzük puhára.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Keverjük bele a vajat, a zabkrémet (annyit tegyünk hozzá, hogy kenhető állaga legyen), és dolgozzuk jó krémesre. Ízesítsük mustárral, citromlével és a fekete kristálysóval.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a medvehagymát.
- Jól keverjük össze, és már ehetjük is.