Újabb granola, de most egy szokatlan összetevővel, méghozzá a sárgarépával. Tudjátok mi mindenre jó a sárgarépa? Azon túl, hogy húslevesbe elengedhetetlen és a nyuszik is szeretik. :)
Javítja a máj működését, oldja a lerakódásokat, kihajtja a belekből a rossz felszívódásért felelős, rothadást okozó baktériumokat. Hasmenés esetén is gondoljunk a frissen préselt sárgarépalére, vagy főtt répára, amelyet rizzsel társítva fokozhatjuk hatását. Rizsnyákba főzve a gyenge emésztésű csecsemőknek adható.
Javítja a máj működését, oldja a lerakódásokat, kihajtja a belekből a rossz felszívódásért felelős, rothadást okozó baktériumokat. Hasmenés esetén is gondoljunk a frissen préselt sárgarépalére, vagy főtt répára, amelyet rizzsel társítva fokozhatjuk hatását. Rizsnyákba főzve a gyenge emésztésű csecsemőknek adható.
Antioxidáns, béta-karotinban gazdag, védelmet nyújt a rák ellen (Gerson terápia fontos alkotóeleme). Jót tesz a bőrnek, a szemnek, a nyálkahártyának, szabályozza a hormonokat. Szilíciumban gazdag, amely jó hatással van a kötőszövetekre. Mivel az A-vitamin zsírban oldódik, ezért a fogyasztása során társítsunk hozzá egy kevés zsiradékot.
Úgyhogy együk minél többször, nyersen, főve, sülve, aszalva... minden formában.
Hozzávalók:
Száraz összetevő:
- 20 dkg nagyszemű zabpehely
- 10 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1/2 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 mokkáskanál vaníliapor
- csipet himalája só
Nedves összetevő:
- 10 dkg sárgarépa reszelve (én sajtreszelőn reszeltem le)
- 1,2 dl narancslé vagy almalé
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 8 dkg méz
Elkészítése:
- Készítsük el külön-külön a száraz és a nedves összetevőket, majd egy laza mozdulattal dolgozzuk össze,
- Előmelegített sütőbe tolva (120 fok, légkeverés) süssük úgy 40 percig. Időnként keverjük össze.
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy jól záródó dobozban vagy üvegben tároljuk.