Ha szereted a kókuszt, akkor ez a kókusztojás is ízleni fog neked. A locsolkodók biztosan örömmel fogadják ezeket a különleges mini tojásokat. Mitől lesznek ilyen színesek? Nos, nem mesterséges színezőanyagoktól. A cékla, erdei gyümölcsök, kakaópor remek színezők.
Érdemes hűtőben tartani, mert a kókuszzsír szobahőmérsékleten puha/olvad. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor adjunk még hozzá kakaóvajat.
- 10 dkg kénmentes kókuszreszelék
- 10 dkg kesudió
- 1 evőkanál juharszirup/méz
- 1 késhegynyi vaníliapor
- természetes színezőanyag (én kakaóport és erdei gyümölcsöt használtam, a harmadik natur maradt)
- A kókuszreszeléket kávédarálón daráljuk meg, hogy a kókuszzsír jól kicsapódjon.
- A kesudiót is jól daráljuk meg, itt szintén legyen alaposan krémes.
- Édesítsük, ízesítsük, jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha tenyerünkbe nyomva összeáll a massza.
- Tegyük be a hűtőbe néhány órára.
- Osszuk 3 részre, és külön színezzük meg a tésztát. (Ha túl lágy lesz a massza, akkor adjunk hozzá kókuszreszeléket
- Formázzunk belőle mini tojásokat. Ha szeretnéd, beforgathatod kókuszreszelékbe.
- Tegyük vissza a hűtőbe néhány órára.
- Önmagában is kínálhatjuk, de kosárkák tetejére is kerülhet.