2016. március 21., hétfő

Színes kókusztojás

Ha szereted a kókuszt, akkor ez a kókusztojás is ízleni fog neked. A locsolkodók biztosan örömmel fogadják ezeket a különleges mini tojásokat. Mitől lesznek ilyen színesek? Nos, nem mesterséges színezőanyagoktól. A cékla, erdei gyümölcsök, kakaópor remek színezők.

Érdemes hűtőben tartani, mert a kókuszzsír szobahőmérsékleten puha/olvad. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor adjunk még hozzá kakaóvajat.



Hozzávalók:
  • 10 dkg kénmentes kókuszreszelék
  • 10 dkg kesudió
  • 1 evőkanál juharszirup/méz
  • 1 késhegynyi vaníliapor
  • természetes színezőanyag (én kakaóport és erdei gyümölcsöt használtam, a harmadik natur maradt)

Elkészítése:
  1. A kókuszreszeléket kávédarálón daráljuk meg, hogy a kókuszzsír jól kicsapódjon.
  2. A kesudiót is jól daráljuk meg, itt szintén legyen alaposan krémes.
  3. Édesítsük, ízesítsük, jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha tenyerünkbe nyomva összeáll a massza.
  4. Tegyük be a hűtőbe néhány órára.
  5. Osszuk 3 részre, és külön színezzük meg a tésztát. (Ha túl lágy lesz a massza, akkor adjunk hozzá kókuszreszeléket
  6. Formázzunk belőle mini tojásokat. Ha szeretnéd, beforgathatod kókuszreszelékbe.
  7. Tegyük vissza a hűtőbe néhány órára.
  8. Önmagában is kínálhatjuk, de kosárkák tetejére is kerülhet.