2016. május 31., kedd

Fűszeres sárgaborsó főzelék

Sokan nem szeretik a főzelékeket, mert a menzai emlékek villannak be. :) Nos, ettől nem kell tartani, mert sokkal-sokkal finomabb és fűszeresebb ez a főzelék.


Hozzávalók (2-3 adag):
  • 25 dkg feles sárgaborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 krumpli vagy csicsóka
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem 
  • himalája só, bors, kakukkfű, oregano, babérlevél

Elkészítése:
  1. A sárgaborsót áztasd be néhány órára (akár éjszakára).
  2. Tiszta vízben tedd fel főni. A képződött habot folyamatosan szedd le róla.
  3. Tedd bele a babérlevelet, a felkockázott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és a krumplit is. 
  4. Főzd puhára. Fűszerezd.
  5. Botmixerezd.
  6. Szórd meg a friss petrezselyemmel.
Ha nincs időd barna rizst főzni, akkor jó a parbolied rizs is, amely 20 perc alatt elkészül. Padlizsános lecsót készítettem még hozzá. Pici olívaolajjal meglocsolhatod a tetejét.