2016. május 29., vasárnap

Kesutejszínes nyers eperleves

Ha május, akkor eper. Végre itt van az első igazi, szabadföldi gyümölcs ebben az évben. Gondoltátok volna azt, hogy ennek a csodásan piros gyümölcsnek milyen sok jótékony hatása van? Tömve van C-vitaminnal, rostban gazdag és B-vitamin tartalmának köszönhetően jót tesz az idegrendszernek is. Még több hasznos infót olvashatsz ITT erről a csodás gyümölcsről.

Na de most jöjjön ez a végtelenül egyszerű, nyers leves.

Hozzávalók:
  • 5 dkg kesudió
  • 25 dkg eper (haza, szabadföldi)
  • 1 banán
  • 2-3 duci, puha datolya
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • 2-3 levélke citromfű
  • kb. 5 dl víz

Elkészítése:
  1. A kesudiót áztasd be egy kevéske vízbe néhány órára.
  2. Tedd a turmixba, és önts rá annyi vizet, amennyi úgy 1 ujjnyira ellepi. Turmixold jó krémesre.
  3. Az epret válogasd át, és mosd meg alaposan.
  4. Mindent tegyél a kesukrémhez, és turmixold krémesre.