Valami édességre vágytak a lányaim. Ilyenkor szétnézek a kamra mélyén, hogy milyen alapanyagokat tudnék felhasználni.
Igazán finom müzli lett belőle, bár legközelebb teszek bele úgy 2 evőkanál darált arany lenmagot. De egy reszelt almával is megér egy próbát. :) A hűtőben jó az állaga, de szobahőmérsékleten kicsit morzsálódik. De csak ennyi baj legyen... így is elfogyott. :)
- 20 dkg aprószemű zabpehely
- 5 dkg zabliszt
- csipet himalája só
- 1/3 mokkáskanál vaníliapor (vagy fél rúd vanília kikapart belseje)
- 10 dkg datolya
- 1 banán
- 10 dkg kókuszolaj
- 10 dkg dió
- 3 dkg puffasztott quinoa
- 1/2 bio narancs reszelt héja (vagy 4-5 csepp narancsolaj)
- 1 kisebb narancs leve
Csokiöntet
- nyers csoki
- jó krémesre darált kesudió (vagy 1 evőkanál kesudiókrém), de mogyorókrémmel is el tudom képzelni :)
- Először is melegítsük elő a sütőt, úgy 180C fokra.
- Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sót és a vaníliát.
- Tegyük aprítógépbe a puha datolyát, a banánt és az olvasztott kókuszzsírt. Nyomjuk bele a narancs levét is. Pürésítsük simára.
- Öntsük ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a durvára tört diót és puffasztott quinoát. Reszeljük bele a narancs héját is.
- Jól keverjük el. Öntsük bele a müzli keveréket a sütőformába, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele.
- Süssük 180C fokon 20-25 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, a széle kicsit megpirul.
- Ha kihűlt, kenjük rá a kesudiós csokit.