2017. január 2., hétfő

Csupa aszalványos granola

Imádom az aszalt szilvát, így ebből a granolából sem maradhatott ki. Az a jó ebben a finomságban, hogy egyszerre akár dupla adagot is elkészíthetsz, így a reggeli hip-hop elkészül. Hiszen csak gyümölcsöt kell darabolnod, és egy kis (növényi) tejet kell ráöntened. 

Ha extra ropogósságra vágyunk, akkor a kása tetejét is megszórhatjuk vele, de egy chiamagos puding is jó barátságban van vele.


Hozzávalók:
  • 25 dkg nagyszemű zabpehely
  • 15 dkg olajos mag (amit éppen szeretsz, kerülhet bele dió, mandula, kesudió, szezámmag vagy éppen pisztácia is)
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg aszalt barack
  • 5 dkg mazsola
  • 1/3 mokkáskanál vaníliapor
  • 1/3 mokkáskanál fahéj
  • 6-8 csepp narancsolaj
Elkészítése:
  1. A kén- és cukormentes aszalványokat vágd fel kis darabokra, és önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Hagyd állni kb. 1 órát.
  2. Az olajos magvakat vágd fel kis darabokra, vagy jól törd össze.
  3. A megpuhult aszalványt botmixerezd.
  4. Minden hozzávalót alaposan keverd össze.
  5. Ezt a finom müzlit (így magában is nagyon finom) tedd egy zsírpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon pirítsd mintegy 20-30 percig. Időközben néhányszor keverd át.
  6. Hagyd kihűlni, jó ropogós lesz. Zárható üvegbe tárold, hogy ne kapjon nedvességet.
Jó étvágyat!