2017. május 7., vasárnap

Grízgaluska

Zöldséges levesekbe kitűnő levesbetét lehet a grízgaluska. Na de hogyan csináljuk, hogy ne legyen kőkemény, hanem lágy, omlós, de mégis gyönyörűen egyben marad. Nos, elárulom a titkot. :)



Hozzávalók:
  • 2 házi, közepes méretű tojás
  • 8 dkg tönköly vagy alakor búzadara (mamagríz)
  • csipet só
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • extra: metélőhagyma vagy petrezselyemzöld
Elkészítése:
  1. A tojást verd fel, szórd bele a grízt, a sót és add hozzá az olajat. Az állaga joghurt sűrűségű legyen.Tedd félre kb. 30 percre.
  2. Közben egy nagyobb lábasba tegyél fel vizet főni, amelybe tehetsz házi ételízesítőt és sót.
  3. A galuskát kanállal szaggasd a forrásban lévő vízbe, és 15 percig fedő nélkül főzd, nagyon kis lángon. 
  4. Zárd el a lángot, tegyél rá fedőt, és hagyd a vízben pihenni kb. 25-30 percet.
  5. Szedd át a gombócokat a levesbe.
Jó étvágyat!