2017. május 12., péntek

Póréhagyma leves sajtgaluskával

A Zöldház Bio Panzió újabb étel ajánlata ez a leves, amely kitűnő előétele lehet a padlizsános lasagne-nak. A galuskát sajt nélkül is elkészítheted, persze akkor már nem lesz sajtgaluska. :)


Hozzávalók:
  • 2 db póréhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • só, bors, szerecsendió
  • 1-1,5 liter víz
  • 20 dkg zöldborsó
Sajtgaluska:
  • 1 házi vagy bio (0 vagy 1-es kódú) tojás
  • 1/2 evőkanál kissé megolvasztott vaj vagy kókuszolaj
  • csipet só
  • 3 evőkanál tönköly búzadara
  • 5-10 dkg ementáli sajt
Elkészítése:
  1. A póréhagymát kb. 1 cm széles karikára vágjuk, majd az olajon megdinszteljük.
  2. Fűszerezzük, öntsük rá a vizet.
  3. A zöldborsót adjuk a forrásban lévő leveshez.
  4. A sajtgaluskához a tojás fehérjét verjük fel habbá. Óvatosan keverjük hozzá a többi hozzávalót.
  5. Teáskanállal szaggassuk bele a sajtgaluskát. (Én nem a levesbe szaggattam, hanem külön vízben főztem ki.)
Jó étvágyat!
Anikó&Anikó