2017. június 2., péntek

Currys csicseriborsó

Szeretem az indiai ízeket, igazi felfrissülés a hazai (magyaros) ételek mellett. A csicseriborsó pedig kiváló fehérjeforrás, főleg akkor, ha gabonát is kínálunk mellé. Bátran próbáljátok ki, nagyon finom.


Hozzávalók (2 adag):
  • 1 bögre csicseriborsó
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál curry por (az én fűszerkeverékemben ez van: koriandermag, köménymag, paprika, gyömbér, fokhagyma, kurkuma, füstölt fűszerpaprika, chili, korianderlevél, kardamom, édesköménymag, kapormag, szegfűszeg)
  • himalája só, bors
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
Elkészítése:
  1. A szárított csicseriborsót 8-10 órára áztasd be, majd a babérlevéllel együtt főzd puhára. Sót ne tegyél bele.
  2. A répát hámozás után vágd négyfelé, és szeleteld fel.
  3. Az apróra vágott hagymát kevés vízzel pirítsd-párold meg. Amikor már majdnem üveges, add hozzá fűszereket (a babérlevél kivételével), és még pirítsd együtt néhány percig. De vigyázz, NE égjen meg. 
  4. Öntsd hozzá a megfőzött csicseriborsót, a répát és a sűrített paradicsomot. Annyi vizet önts hozzá, hogy éppen ellepje.
  5. Közepes lángon kb. 15-20 percig főzd, amíg a sárgarépa is megpuhul.
  6. Kínálj hozzá fokhagymás rizst vagy bulgurt.