2017. július 17., hétfő

Almás zabfelfújt

A zab jótékony hatásairól ódákat lehet zengeni, például itt is írtam róla. Almával párosítva meg maga a tökély :D Persze szezonálisan készítheted körtével vagy akár sárgabarackkal is. Ez a fantasztikus étel szintén a Zöldház Bio Panzió ajánlata. Ha a nyaralásod alatt ehhez hasonló egészséges finomságokat szeretnél enni, akkor ez a szállás neked való. :)


Hozzávalók:
  • 1 csésze aprószemű zabpehely
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg apróra tört dió
  • 1-2 evőkanál napraforgómag, szezámmag vegyesen
  • 1/2 mokkáskanál vaníliapor
  • 0,5 kg alma reszelve (nagylyukú reszelőn)
  • 0,5 l. rizstej (vagy más növényi tej)
  • ha szeretnéd: 1-2 evőkanál kókuszreszelék, porrá darált kesudió
  • mandulavaj (kikenéshez)
Elkészítése:
  1. A zabpelyhet öntsd le a tejjel, és kb. 30 percig hagyd ázni.
  2. Keverj hozzá minden hozzávalót.
  3. Egy jénait vagy egy tepsit kend ki a mandulavajjal, és simítsd vele a finomságot. Ne legyen 3-4 cm-nél vastagabb.
  4. Előmelegített (160-170 fok) sütőben, mintegy 30 perc alatt süsd meg.