2017. július 31., hétfő

Hajdinás lepényke

Ezt a finomságot szintén a Zöldház Bio Panzióban ettük, bár ehhez hasonlót én is készítettem már. Alma helyett más gyümölccsel is elkészíthetjük, pl. banánnal, sárgabarackkal vagy szilvával.

Amennyiben a tojást el szeretnéd hagyni belőle, akkor fél banánt tegyél bele.


Hozzávalók:
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 1 bio vagy házi tojás
  • 2-3 dl víz
  • csipet só
  • késhegynyi sütőpor
  • 15-20 dkg alma nagylyukú reszelőn lereszelve
  • fahéj, vaníliapor
  • kókuszolaj
Elkészítése:
  1. A reszelt almához keverjünk hozzá minden alapanyagot. A vizet csak lassan adjuk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  2. Egy kerámia serpenyőbe tegyünk egy kevéske kókuszolajat, majd evőkanállal tegyük bele a lepénykéket és süssük készre.