2017. augusztus 6., vasárnap

Vega "kolbász"krém

Igazán megszerettem az alakort, nagyon finom "hús"alapot ad töltelékeknek, krémeknek. A Zöldház Bio Panzióban  ilyen kolbászkrémmel volt töltve a krumpli, de melegszendvics is készült belőle, mely házi tönkölyzsemlére volt kenve. Ha vegán szeretnéd elkészíteni, akkor a sajt helyett tegyél bele sörélesztőpelyhet.

Tönkölyzsemlére került a vega kolbászkrém, majd egy kevéske sajt és egy szelet paradicsom.

Hozzávalók:
  • 1 csésze alakor
  • 1 evőkanál vaj (vagy kókuszolaj)
  • fűszerek: pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • füstölt sajt
Elkészítése:
  1. Az alakor búzát egy éjszakára áztasd be, majd másnap kb. 1 óra alatt bő vízben főzd puhára. A főzővízbe tegyél 1 teáskanál sót.
  2. Ha megfőtt a gabona, akkor szűrd le, majd botmixerrel vagy húsdarálóval daráld krémesre.
  3. A vajat olvaszd fel, és keverj el benne 1 teáskanál pirospaprikát. Add a darált alakorhoz a többi fűszerrel együtt.
  4. Adj hozzá 2-3 evőkanál füstölt sajtot.
  5. Kóstold meg, ha szükséges, még fűszerezd.
Ezt a krémet kenheted kenyérre, készülhet belőle melegszendvics, de ahogy a képen látod, krumpli tölteléke is lehet.