2017. október 5., csütörtök

Aszaltszilvás müzliszelet

Nagyon szeretem ezeket a müzliszeleteket, hiszen gyors és lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaznak, így kifejezetten kedvező az éhes gyerek uzsonnásdobozába tenni, de mi is bekaphatunk 1-1 szeletet egy hosszú délutánon.


Hozzávalók:
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg natur mandulakrém vagy mogyorókrém
  • 2 evőkanál barna szezámmag
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 4 evőkanál dió vagy mandula
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aprószemű zabpehely
  • 6 dkg nagyszemű zabpehely
  • 3 dkg puffasztott quinoa
  • 1 dkg puffasztott köles
  • csipet só
  • mokkáskanál vaníliapor és fahéj
  • 5-6 csepp narancsolaj
Elkészítése:
  1. A magokat egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Először a diót és a napraforgómagot, majd 2-3 perc múlva a szezámmagot is tedd bele. Picit később a zabpelyhet is add hozzá, majd folyamatos rázás-keverés mellett pirítsd 1-2 percig.
  2. A mézet a mandulakrémmel langyosítsd meg, majd szórd bele a zabpelyhes magvakat, a puffasztott finomságokat és fűszerezd. Jól keverd össze.
  3. Egy kisebb tálba (23x23 cm-es jénai tálam van) borítsd bele, majd vizes kézzel vagy vizes kanállal nyomkodd jó alaposan össze. Folyamatosan vizezd a kanalat, mert ráragad.
  4. Előmelegített sütőben 150 fokon, 30 perc alatt süsd meg. A teteje kissé pirult lesz.
  5. Hagyd teljesen kihűlni, majd nagyon éles késsel szeleteld fel.
  6. A tetejére tehetsz olvasztott csokit.