Hozzávalók:
- 25 dkg datolya
- 10 dkg zabpehely darálva
- 10 dkg kesudió
- 1/2 érett avokádó
- 3 evőkanál puffasztott quinoa
- késhegynyi fahéj és vaníliapor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg apróra tört, enyhén pirított dió
- A datolyát vágd fel kis darabokra, hogy a gép jobban bírja a darálást.
- A kesudiót kávédarálóval daráld krémesre, addig, amíg a daráló falára az kicsapódik.
- Egy nagyobb késes darálóba tedd bele a feldarabolt datolyát, a zabpelyhet, a kesudió krémet és az avokádót. Szórd bele a kakaóport és a fűszereket.
- Dolgozd jó alaposan össze.
- Szórd bele a quinoát és a diót. Kézzel keverd össze, és formázz belőle golyókat.
- Forgasd meg kókuszreszelékben.