2018. január 31., szerda

Zabos-kesudiókrémes trüffel

Gyakran készítek trüffeleket, abból, ami éppen itthon van. Többnyire aszalvány és olajos mag az alapja, most viszont került bele tápláló zabpehely és krémes avokádó is.
 

Hozzávalók:
  • 25 dkg datolya
  • 10 dkg zabpehely darálva
  • 10 dkg kesudió
  • 1/2 érett avokádó
  • 3 evőkanál puffasztott quinoa
  • késhegynyi fahéj és vaníliapor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg apróra tört, enyhén pirított dió
Elkészítése:
  1. A datolyát vágd fel kis darabokra, hogy a gép jobban bírja a darálást.
  2. A kesudiót kávédarálóval daráld krémesre, addig, amíg a daráló falára az kicsapódik.
  3. Egy nagyobb késes darálóba tedd bele a feldarabolt datolyát, a zabpelyhet, a kesudió krémet és az avokádót. Szórd bele a kakaóport és a fűszereket.
  4. Dolgozd jó alaposan össze.
  5. Szórd bele a quinoát és a diót. Kézzel keverd össze, és formázz belőle golyókat.
  6. Forgasd meg kókuszreszelékben.