Nagyon szeretem a krémleveseket, ezt meg különösen egyszerű megcsinálni, hiszen még főzni sem kell. Igazi karácsonyi hangulatot lehet elérni a fűszerezéssel.
- 20 dkg cukrozatlan aszalt szilva
- 6 dkg kókuszreszelék darálva és vízzel turmixolva vagy 1 dl kókusztejszín
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet őrölt kardamom
- ízlés szerint természetes édesítő, pl. kókuszvirág cukor, datolya paszta
- víz
Törekedjünk a jó minőségű fűszerekre, ezek adják meg a leves igazi ízét.
A szilvát áztassuk be pár órára, majd mindet turmixoljunk össze annyi vízzel, hogy krémes állagot kapjunk.
Díszítsük kókuszreszelékkel vagy kókuszchipsel.
Jó étvágyat!