Csoki, cseresznye... kell ennél több? Isteni finom, teljes értékű sütemény.
Tészta:
- 15 dkg dió
- 5 dkg mandula
- 15 dkg datolya
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál mandulakrém (pl. a dm-ben, müllerben lehet venni)
Cseresznyekrém (persze ez lehet akár meggy, barack málna vagy akár vegyesen):
- 50 dkg érett cseresznye
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál chia mag
- vanília, fahéj
Csoki a tetejére:
- 10 dkg kókuszolaj/kakaóvaj
- 2-3 evőkanál méz (vagy nyers nádcukor)
- 3-5 dkg kakaópor
Elkészítése:
- A tészta alapanyagaiból késes darálóval készítsünk egy homogén masszát. A mandulát a végén tegyük hozzá, hogy egy kissé darabos maradjon. Ezt a tésztát tegyük egy tortaforma (kocka/téglalap alakú) aljára.
- A gyümölcsöt magozzuk ki, majd turmixoljuk össze (nem kell teljesen pürésíteni). Tegyük bele a többi hozzávalót is. Kenjük a tésztára. Tegyük be 1 éjszakára a hűtőbe, (1-2 órára a fagyasztóba).
- Másnap készítsük el a csokit (vízgőz felett olvasszuk össze folyamatos keverés mellett), és simítsuk a gyümölcskrémre. Tegyük be a fagyasztóba, hogy gyorsan dermedjen meg, ne váljon szét az olaj a méztől. Ahhoz, hogy szeleteléskor ne törjön, még szilárdulás előtt érdemes bevágni a csokit.
Jó étvágyat!