2014. június 14., szombat

Brownie-cseresznye álom

Csoki, cseresznye... kell ennél több? Isteni finom, teljes értékű sütemény.



Hozzávalók:
Tészta:
  • 15 dkg dió 
  • 5 dkg mandula
  • 15 dkg datolya
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál mandulakrém (pl. a dm-ben, müllerben lehet venni)

Cseresznyekrém (persze ez lehet akár meggy, barack málna vagy akár vegyesen):
  • 50 dkg érett cseresznye
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál chia mag
  • vanília, fahéj

Csoki a tetejére:
  • 10 dkg kókuszolaj/kakaóvaj
  • 2-3 evőkanál méz (vagy nyers nádcukor)
  • 3-5 dkg kakaópor
Elkészítése:
  1. A tészta alapanyagaiból késes darálóval készítsünk egy homogén masszát. A mandulát a végén tegyük hozzá, hogy egy kissé darabos maradjon. Ezt a tésztát tegyük egy tortaforma (kocka/téglalap alakú) aljára.
  2. A gyümölcsöt magozzuk ki, majd turmixoljuk össze (nem kell teljesen pürésíteni). Tegyük bele a többi hozzávalót is. Kenjük a tésztára. Tegyük be 1 éjszakára a hűtőbe, (1-2 órára a fagyasztóba).
  3. Másnap készítsük el a csokit (vízgőz felett olvasszuk össze folyamatos keverés mellett), és simítsuk a gyümölcskrémre. Tegyük be a fagyasztóba, hogy gyorsan dermedjen meg, ne váljon szét az olaj a méztől. Ahhoz, hogy szeleteléskor ne törjön, még szilárdulás előtt érdemes bevágni a csokit.
Jó étvágyat!