Reggelire mindig gluténmentesen étkezünk, a gyerekeim és a párom is szeretik ezeket az ételeket. Én többnyire gyümölcsöt reggelizek csak. Ez a palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, és nemcsak reggelire finom ám.
- 1 banán
- 2 dl mandulatej vagy más növényi tej
- 10 dkg hajdinaliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- csipet himalája só
Elkészítése:
- A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk.
- 1 evőkanál mennyiséget forró palacsintasütőbe teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. (Tegyünk alá egy kis kókuszolajat).
- Házi baracklekvárral, vagy akár kakaóporral, házi nutellával nagyon finom.
BABAKONYHA TIPP: akár a kezükbe vehetik, és majszolhatják, vagy pici kockára vágva, és lédúsabb gyümivel keverve laktatóbb ételt készíthetünk.