2014. augusztus 28., csütörtök

Csokis avokádókrémmel töltött szilva

Imádom a szilvát, többféle-fajta kapható, nekem a stella és a besztercei a kedvenc. Ebből isteni finom lekvár készíthető, valamint aszalható is. Ez olyan egyszerű és gyors recept, hogy még egy gyerekünk is könnyűszerrel elkészíti. Dekoratív és finom vendágváró falatok. A szilva édes-savanykás hatása a kakaópor kesernyés ízével, hmmm... isteni finom. Ja, és az aszalt meggy "hab a tortán". Azt ne hagyjuk ki belőle.


Hozzávalók:
  • édes, puha szilva
  • aszalt meggy
Csokikrém:
  • 1 avokádó
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál kókuszvirág cukor vagy méz
  • 1-2 csepp narancsolaj


Az elkészítésére kétféle módszert adok. A kép alapján szerintem mindenki el tudja készíteni. Az első lehetőség, amikor kettévágjuk a szilvát, majd a mag helyére teszünk egy aszalt meggyet. Erre nyomjuk a csokis krémet.

A másik lehetőség, amikor tapat vágunk a szilvának, a másik végét pedig bevágjuk. Kinyomjuk a magot, és a helyére tesszük az aszalt meggyet. Óvatosan belenyomjuk a csokis krémet.