2016. február 13., szombat

Mogyorós müzliszelet 3.0

Újabb verzió a müzliszelet készítése során. Próbálom kevésbé zsírosra és édesre készíteni, így ebbe kevesebb olajos mag és méz került. Sőt, ez kifejezetten fehérje bomba lett, mert került bele puffasztott quinoa, zabpehely, kendermag, és még mogyoróvaj is. Ez nem lett olyan kemény, mint az előző verzió, de így is szépen összeállt és szeletelhető is volt.


Hozzávalók:
  • 10 dkg nagyszemű zabpehely
  • 10 dkg apószemű zabpehely
  • 3 dkg puffasztott quinoa
  • 5 dkg kendermag
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg mogyoró
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg Rapunzel mogyoróvaj
  • 5 dkg kókuszvirágcukor
  • 5 dkg kakaóvaj
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 1 bio narancs reszelt héja
Elkészítése:
  1. A zabot és az apróra tört olajos magokat (diót, mogyorót, napraforgót), tegyük be a sütőbe. Kb. 130 fokon pirítsuk kb. 15-20 percig.
  2. A sütőből kivéve adjuk hozzá a kendermagot, a quinoát és a mazsolát.
  3. Közben egy edénybe tegyük bele a mogyoróvajat, a mézet és a kókuszvirágcukrot. Melegítsük össze, majd mehet bele a kakaóvaj is. Nagyon nehezen elegyedik, ebben az esetben vegyük le a tűzről, és öntsünk hozzá egy pici vizet. Gyors keverés, és már kész is az édes krém. Reszeljük bele a narancs héját és szórjuk bele a vaníliaport is.
  4. Egy nagyobb tálba tegyük a zabos keveréket, és öntsük rá a mogyoróvajas masszát. gyors mozdulattal keverjük össze, majd egy folpackkal kibélelt jénaiba jó alaposan nyomkodjuk bele. 
Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, majd szeletelhető is.